Horizon®  - 504 11X Kumaş Atış Yeleği Suni Deri Darbelik

Atıcı Yelek-32

Ürün Kodu : 03.001.003.0001
Horizon®
Fiyat
:
1.059,98 TL + KDV
KDV Dahil
:
1.165,98 TL
Havale ile
:
1.131,00 TL
Rengi
:

Haki

Camel

Siyah

Saks

Kırmızı

Beden Ölçüsü
:
Not
:
Paylaş:
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Döküman
  • Hızlı Mesaj
  • Öneri Kutusu
  • Kaynağı avcılık olan bu spor dalı, XIX. Yüzyılın ortalarında Kuzey Avrupa ülkelerinde başlamıştır. Ancak bu spor avcılıkla karıştırılmamalıdır. Çünkü bu iki spor arasında amaç farkı bulunmaktadır. 
     
    Avcılıkta amaç hedef olarak görülen canlının mümkün olan en kolay yoldan ele geçirilmesidir. Atıcılıkta ki amaç ise hedefi mümkün olan en merkezi noktasından vurmaktır.
     
    Likra düzeyi düşük nitelikli kumaşlar seçilerek kalite düzeyi arttırılmıştır.
     
    Darbelik altlarına, yüksek densitede silikon elyaf katmanları konarak, darbeye karşı stoperlik görevi yüklenmiştir. Darbeliklerde ve cep giriş ağızlarında birinci kalite Suni Deriler kullanılmaktadır. 
     
    Horizon atış yeleklerinde isteğe uygun olarak omuz darbeliklerinin yerleri değiştirilebilmektedir. 
     
    Sırt bölmedeki ayar tokaları yeleğin bele oturtulmasını sağlamaktadır. 
     
    Tüfeğin ani yüze alınımın da koltuk altı germeler sıfır düzeye indirgenmiştir.
     
    Sol göğüs bölümünde 20cm x 13cm boyutlarında,  kapaklı, ışık hassasiyeti yüksek lenslerle donatılmış gözlük ve lens cepleri mevcuttur.
     
    İsteğe bağlı ölçülendirmeler ile bebek ve outsize bedenlere uyabilecek üretim emirlerini memnuniyetle verebiliriz ! 
     
    Siz atıcılığa karar veriniz.

    (Ürünlerimiz, dijital fotoğraf makinelerinin en gelişmiş modelleri ile çekilmekte olup, sahip olduğunuz ekranlarının dijital çözünürlük kalitesine göre renk tonları farklılık gösterebilmektedir.)
    (Aksesuarlar Fiyata Dahil Değildir.)

     LÜTFEN BEDEN TABLOMUZU İNCELEYİNİZ!

  • Suni Deriler ve Özellikleri:

    Görünüş olarak doğal derilere benzer. Suya dayanıklıdır. Çeşitli eşya yapımında kullanılır.

    Suni deri yapımında hammadde olarak pamuklu dokumalar, bitkisel lifler, atık derilerin talaşları kullanılır. Hint yağı ve boya maddesinden meydana gelen karışım alkollü eriyik de hammadde donana kadar bekletilir. Daha sonra sıcak preslerde düzleştirilir, deri deseni verilir. Piyasada çeşitli isimlerde satılır, hakiki deri kadar kullanışlı değildir.

     Vinilex: Adını hamuruna katılan plastik maddelerin baş harflerinin birleşmesinden alır. Piyasada “vinilex” olarak bilinir. Plastik madde ve boyalardan meydana gelen karışım özel olarak hazırlanan pamuklu kumaşlara sürülür. Kumaş önce iyice gerilmelidir. Üzerine dökülen karışım belli bir kalınlıkta presten geçirilerek yayılır. Sıcak tünellerde kurutulup desen verilir. Sonra cilalanıp piyasaya sürülür. Karışım kalın olarak dökülürse plastik yer muşambaları elde edilir.

    Suni Deri Nedir?

    Kumaşlar arasında tamamen doğal ve yapay olan lifler vardır. Doğal liflerden elde edilen kumaşlar daha pahalı olduğu için üreticiler yapay kumaşa yönelir. Doğal kumaşların başında deriler gelir. Gerçek deri pahalı olduğu kadar uzun yıllar dayanma gücü vardır. Ortalama 30-40 yıl deri ürünler kullanılabilir. Ancak gerçek derinin bütçesi çok yüksek maliyetli olduğu için doğal yerine suni deriler ortaya çıkmıştır.

    Sıvı PVC'nin ince dokulara dönüştürülmesiyle üretilen yapay deriye suni deri denilmektedir.

    Suni deri PVC ve poliüretan (PU) olmak üzere iki farklı üretimi mevcuttur. PVC bazlı ürünler, fiyatının uygun olması nedeniyle suni deri pazarında hala yer almaktadır. Diğer yandan poliüretan bazlı suni derilerin pazardaki talebi, yüksek kalitesi ve son kullanıcının ihtiyaçlarını tam karşılamasından dolayı gün geçtikçe artmaktadır.

    Son 10 yıl boyunca ham madde ve üretim dünyasında suni derinin yeri daha çok görülür. Pvc ve poliüretan olarak kullanılan 2 çeşitli suni deri yer alır. Pu olarak kaplanan suni deriler gerçek deriye benzer. Ev, ofis, kıyafet, döşemelik olarak tercih edilen suni deriler yaygınlaşarak büyür. Suni deri yapay olandır.

    Suni Derinin Çıkışı

    Suni deri her ne kadar günümüzde büyük yer kaplasa da 1400 yıllık bir tarihe sahiptir. Çıkış noktası Çin'dir. İlk olarak balmumlarınının içerisine batırıp çıkarılarak elde edilen kumaştan şemsiye yapmaları ile derinin meydana gelmesine katkı sağlar. İlk uygulama olduğu için direkt olarak kaplama adı verilmiştir. Kumaşın çok daha farklı bir malzeme ile kaplanarak ortaya çıkması sonucunda suni yani yapay deriler meydana gelir.

    PVC ve poliüretan olarak adlandırılan döşemelik suni deriler 1839 senesine dayanır. Kauçuk malzemenin kükürt ile volkanize edilmesi sayesinde "libonit" denilen madde üretilir. O yıllarda polimerin ortaya atılamamasından dolayı daha ileri tarihte İtalya'da geliştirilerek üretim dünyasına kazandırıldığı görülür.

    Suni Deri Temizliği

    Günümüzde birçok üründe yer alan suni derilerin temizliğine son derece özen gösterilmesi önemli ayrıntılar arasındadır. Çamaşır suyuyla temas ettirilmemesi gerekir. Pvc karışımı olan suni derilerde kuru temizleme yapılamaz. Kimyasal maddeli temizleyicilerden uzak durulur. Elde, su ve sabun ile yıkamak hem basit bir yöntemdir, hem de en sağlıklıdır. Pu olan derilerde kuru temizleme mümkündür. Alkol gibi temizlik malzemelerinden uzak durulması gerekir. Kısacası suni derileri elle silmek en doğru temizlik yöntemidir.

    Çamaşır suyu kullanmayınız.

    Kimyevi solventler kullanmayınız.(Gaz, benzin, mazot, tiner, aseton)

    Kuru temizleme yapılamaz. –

    Direkt güneş ve spot ışık altında bırakılmaması ve sıcaklık veren kaynaklardan uzak tutulması önerilmektedir.

    Sadece naturel sabunlu bez ile silinebilir.

    Kesinlikle alkol ihtiva eden temizlik deterjanları, kolonya ve benzeri sıvılarla silinmemelidir.

     

    Suni Deri Nasıl Anlaşılır?

    Suni deri, gerçek deriye alternatif olarak üretilen deridir. Gerçek deri görünümüne çok yakın olan suni deri, bazı durumlarda gerçeği ile zor ayırt edilir bir hal alabilir. Suni deri aynı zamanda lüks bir giyim malzemesi olan gerçek deriden daha ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciyle buluşmaktadır. Bu yüzden suni deri, pek çok insan tarafından rahatlıkla sahip olunan ve kullanılan bir giyim materyal türüdür.

    Günümüzde suni deri her renk ve her çeşit üretilebilmekte ve gerçek derinin tahtını sallamaktadır. Pvc ve poliüretan maddelerinden üretilen suni derinin doğduğu yer ise Çin'dir. Yapay liflerden ve malzemelerden üretilen bu derinin ömrü, gerçek deriye göre daha azdır. Suni deri belli bir zaman sonunda parçalanarak birbirinden ayrılır. Gerçek deri ise doğru bakım ve saklama koşulları uygulandığında 40 - 50 yıl kadar canlılığını sürdürebilmektedir.

    Suni deriyi gerçek deriden ayırmanın en temel yollarından birisi, ürün etiketine bakmaktır. Ürün etiketinde üretici tarafından malzemenin kalitesi, cinsi ve bakım koşulları belirtilir. Bunun yanında gerçek deri ve suni deri ürünün dikiş ve kenar izleri de, derinin cinsi hakkında kullanıcıya ipucu verecektir.

    Suni deride dikiş ve kenarlar kusursuza yakın şekilde yapılırken, gerçek deride derinin yapısı dolayısıyla derinin inceldiği ve kalınlaştığı yerler vardır. Bu nedenle dikiş ve kenar izleri ve derinin rengi hiç bir zaman kusursuz ve stabil olmayacaktır.

    Deri kokusu da derinin cinsi hakkında bilgi verecektir. Gerçek deri kokusu ağırdır, bunun yanında suni deri genellikle kokusuzdur. Bir diğer deri analiz yöntemi ise, derinin su geçirme özelliğidir.

    Gerçek deri yapısı gereği suyu az oranda emme özelliğine sahiptir. Suni deri ise, suyu emme özelliğine sahip olmamanın yanında suyu yüzeyde tutar ve içeri sokmaz.

    Ayrıca gerçek deri, dokunulduğunda daha yumuşak ve canlı bir yüzeye dokunuyormuş hissine kapılanmasını sağlarken, suni deri soğuk ve yapay yüzeyi ile kendisini belli eder.

    Bunun yanında gerçek deri tırnak ve parmak izlerine karşı duyarlıdır ve dokunulan yerlerde doğal olarak kaybolan iz yapar, suni deri ise bu tür hareketlere karşı duyarsız bir yapıya sahiptir.

    Son yıllarda ülkemizde hızlı bir gelişim gösteren "Suni Deri" sektöründe, bez, non-woven, kuagüle vb zeminler üzerine poliüretan (PÜ), polivinilklorit (PVC) kaplama uygulama yapılması suretiyle, döşemelik, giyimlik, ayakkabılık,ve çantalık olarak kullanılabilen ürünlerin üretimi yapılabilmektedir.Son dönemdeki teknolojik gelişme paralel olarak, suni deri sektöründeki gelişmeler doğal deriye yakın özellikler taşıyan ürünlerin gelişmesine vesile olmuştur.  Suni deri sektörü genel olarak; * PVC kaplama suni deri, * PÜ kaplama suni deri olmak üzere iki alt katagoride sınıflandırmak mümkündür. Polivinilklorit (PVC) Kaplama Suni Deri Suni deri sanayiinin ilk dönemlerinde sadece PVC kaplama yapılmıştır. Oldukça geniş kullanım ve uygulama alanı bulunan PVC kaplama ürünler diğer suni derilere göre daha ucuzdur. PVC kaplama suni deriler; oto döşeme, ev ve ofis döşeme, çanta, terlik, ayakkabı, kaban, mont vb dış giyim, saraciye ve aksesuar alanlarında kullanılmaktadır. Poliüretan (PÜ) Kaplama Suni Deri Hammadde ve üretim teknolojisinde sağlanan gelişmeler sonucu, son 10 yılda suni deri imalatında PÜ kullanılmaya başlanmıştır. PÜ ürünler PVC ürünlere oranla pahalı olmakla beraber, daha sıhhi ve ekolojik olmaları, nefes alabilirlilik, yumuşaklık, teknik değerler ve görünüm yönlerinden doğal deriye çok yakın özellikler taşımaları nedeniyle tercih edilmektedir. PÜ kaplama suni deri ürünleri; ev ve ofis döşeme, mont, kaban, ve ayakkabı alanlarında tercih edilmektedir.

    PU deri nedir?

    PU Poly Urethane kelimelerinin kısaltmasıdır. Poliüretan sistemler; günümüzde birçok alanda kullanılarak hayatımızı kolaylaştıran malzemeler olarak yaşam alanlarımızda yer almaktadır. Yapı kimyasalları, otomotiv ve tekstil en fazla poliüretan hammaddelerinin kullanıldığı sektörlerdir.

    Suni deri PVC ve poliüretan (PU) olmak üzere iki farklı üretimi mevcuttur. PVC bazlı ürünler, fiyatının uygun olması nedeniyle suni deri pazarında hala yer almaktadır. Diğer yandan poliüretan bazlı suni derilerin pazardaki talebi, yüksek kalitesi ve son kullanıcının ihtiyaçlarını tam karşılamasından dolayı gün geçtikçe artmaktadır.

    PU derinin yapısı nasıldır?

    Suni deri poliüretanları basitçe diol yapılı polioller, diizosiyanatlar ve zincir uzatıcıların reaksiyonları ile bir solvent sistemi içerisinde sentezlenmektedir. Reaksiyonda kullanılan poliollerin tipine göre suni deri poliüretanları mekaniksel kuvvet, düşük sıcaklıkta esneklik, kimyasal dirençve hidroliz direnci gibi özellikler kazanmaktadır. Kullanılan diizosiyanat tiplerine göre ise alifatik ve aromatik yapılı poliüretanlar elde edilir.

    Suni deri üretiminde alifatik ve aromatik poliüretanların her ikisi de kullanılmaktadır. Alifatik reaksiyonlar prepolimer ve zincir uzatma gibi iki aşamada meydana gelirken aromatik reaksiyonlar bu iki oluşumu içeren tek aşamada meydana gelmektedir. Poliol gruplar yüksek molekül ağırlığı nedeniyle ürünü yumuşak yaparken, izosiyanat ve zincir uzatıcılar düşük molekül ağırlıkları nedeniyle ürünü sert yaparlar. Poliüretanlar tek zincir halinde bulunmaz, birçok tek zincir formu hidrojen bağıyla bir araya gelir.

    Polivinilklorit (PVC) kaplama suni deri

    Suni deri sanayiinin ilk dönemlerinde sadece PVC kaplama yapılmıştır. Oldukça geniş kullanım ve uygulama alanı bulunan PVC kaplama ürünler diğer suni derilere göre daha ucuzdur.

    PVC kaplama suni deriler; oto döşeme, ev ve ofis döşeme, çanta, terlik, ayakkabı, kaban, mont vb dış giyim, saraciye ve aksesuar alanlarında kullanılmaktadır.

    Suni deri bakım ve temizliği nasıl yapılır?

    • Çamaşır suyu kullanılmamalıdır.

    • Kimyevi solventler kullanılmamalıdır (Gaz, benzin, mazot, tiner, aseton).

    • Kuru temizleme yapılamaz.

    • Direkt güneş ve spot ışık altında bırakılmaması ve sıcaklık veren kaynaklardan uzak tutulması önerilmektedir.

    • Sadece naturel sabunlu bez ile silinebilir. Kesinlikle alkol ihtiva eden temizlik deterjanları, kolonya ve benzeri sıvılarla silinmemelidir.

     

    Kaynakça:  Selten Cankaya

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.