Horizon®  - Deri Kapaklı Ekru 12 Numara

Fişeklik 006 Deri Ham Kapaklı

Ürün Kodu : 01.020.012.0001
Horizon®
Fiyat
:
759,76 TL + KDV
KDV Dahil
:
835,73 TL
Havale ile
:
810,66 TL
Rengi
:

Ekru

Not
:
Paylaş:
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Döküman
  • Hızlı Mesaj
  • Öneri Kutusu
  • Horizon takipçileri ne kadar bilgi sahibi olurlarsa, bizlerin işi bu oranda zevkli ve kolay olabilmekte. Bu sebeple , siber ortamda ürün satışından ziyade,  bilgi ile üretimlerimizi sunmayı hedef edindik.

    Boyasız doğal renkte 12 calibre deri fişekliğimizi , biraz araştırma ve heves ile ömür boyu kullanabileceğiniz, kendinize özgü renk seçimi ile kişiselleştirebilirsiniz.

    Hayvandan yüzülen ve tabakhanelerde işlenmeye hazır olan deriye ham deri, işlendikten sonra ortaya çıkan deriye ise mamul deri denir.

    1-)Ham deriler iki türlüdür:büyük bacak, küçük bacak.

    2-)Ham deriler işlenerek mamul deri biçimine girer. 

    Mamul deriler üç türlüdür: alt derileri, kayışlık, taban astarı ve kösele; 

    yüz derileri, vidala, glase, vaketa, süet, meşin, sahtiyan ve astarlık; 

    Lüks kullanımlı deriler,lüks olarak kullanılan çanta, eldiven, cilt v.b. derileri..

  • DERİ ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

    Küçükbaş Hayvan Derileri ve Özellikleri:
    Sırça yüzü düzgün deriler giysilik deriler (Napa, zig deri vb.)
    Sırça yüzü zımparalanmış deriler (Nubuk vb.)
    Et yüzü zımparalanmış deriler (Süet vb.)

    - Kuzu Napa: Henüz yağlanmamış ve çift katlılık özelliği göstermeyen bir yaşına kadar olan koyunlardır. İyi bir sağlamlığa ve form dayanıklılığına sahiptir.
    - Koyun Napa: Yumuşak kromla tabaklanmış ve gevşek bir sırça tabakasına sahiptir. Hayvan ne kadar yaşlıysa derinin bağ dokusundaki yağlanma da o kadar fazladır. Bu da derinin dayanıklılığının azalmasına neden olur. Genç hayvanlardan bunun tam aksine dayanıklı ve değerli bir deri elde edilir.
    - Koyun süet: Krom tabaklama uygulanmış bu derilerde et yüzü süette olduğu gibi zımparalanır.
    - Kıl Koyunu (Zig Deri): Krom tabaklama işlemi yardımı ile değerli, dayanıklı, hafif ve yumuşak deriler elde edilir. Çok kullanışlıdırlar.
    - Keçi Napa: Dayanıklılığı form kalıcılığı ve rahat kullanımı ile değerli bir deridir, sıkı ve tanecikli bir sırçaya sahiptir.
    - Keçi Süet: Sağlam bir deri yapısına sahip olan bu derilerin et yüzünde ipeğimsi bir zımpara yapılarak gerçek av hayvanları derisine çok benzeyen bir deri elde edilir. Damar izleri bu derinin en tipik özelliğidir.
    - Domuz Napa: Bu deri türünde kıllar sert yapılarından dolayı et yüzünden bile görülebilecek bir sırça deseni oluştururlar. Sırça hataları sırça yüzünden zımparalanıp temizlenerek domuz nubuk olarak kullanılmaktadır.
    - Domuz Süet: Et yüzü zımparalanmış derilerde tipik bir özellik olarak kılların meydana getirmiş oldukları delik izleri görülmektedir. Bu derideki özgül ağırlık dana, koyun, metis ve keçi süetler oranla daha fazladır.

    Büyükbaş Hayvan Derileri ve Özellikleri:
    - Dana Napa: İnce gözenekli ve yarma işlemi uygulanmış süt danası napası ve kaba sırçalı yarma işlemi uygulanmış besi danası diye ikiye ayrılır. Kromla tabaklanmış optikçe sık, yumuşak, esnek, kalıcı bir formu ve mukavemeti olan çok kıymetli bir deridir.
    - Dana Süet: Et yüzünde ince ve hafif parlak bir süet zımparasına sahiptir. Yumuşak tutumlu ve kullanım özelliği fazla olan bir deridir
    - Sığır Napa: Birinci kalitede bir deridir. Deriler yumuşak ve düzgün bir krom tabaklama görürler.
    - Sığır Süet: Et yüzü zımparalanmıştır. Sırça yüzü kullanılmaz. Formu kalıcı olmadığından üçüncü tür bir deridir.
    - Sığır Nubuk: Krom tabaklaması yapılmış genç sığırların derileri kullanılır. Bunların sırça yüzleri hafifçe zımparalanmış, ince ve yumuşak derilerdir.

    Yarma Deri ve Özellikleri:
    Ayakkabı astarlık, taban astarlığı ve deri eşyalığı için yoğunlaştırılmış dolgu katı (örtücü veya semi anilin ütü finisajı) yapılır. Apre olarak nitroselüloz veya poliüretan lak kullanılır. Dolgu genellikle fırça, dökme metodu, tabanca, poliüretan köpük ve ütü ile sırça, lak ve baskı desenler kullanılarak yapılır.

    Fantezi Deri ve Özellikleri:
    Genellikle yabani av hayvan derilerinden elde edilirler. Kolagen lifleri tıpkı bir kumaşta olduğu gibi homojen örülmüştür. Bu sebeple uzama yetenekleri azdır. Kullanım alanları çok sınırlı olduğundan pahalıdırlar. Buna ilave olarak başka faktörlerde derilerin pahalı olmasına neden olmaktadır.

    Suni Deriler ve Özellikleri:
    Görünüş olarak doğal derilere benzer. Suya dayanıklıdır. Çeşitli eşya yapımında kullanılır.
    Suni deri yapımında hammadde olarak pamuklu dokumalar, bitkisel lifler, atık derilerin talaşları kullanılır. Hint yağı ve boya maddesinden meydana gelen karışım alkollü eriyik de hammadde donana kadar bekletilir. Daha sonra sıcak preslerde düzleştirilir, deri deseni verilir. Piyasada çeşitli isimlerde satılır, hakiki deri kadar kullanışlı değildir.

    Vinilex: Adını hamuruna katılan plastik maddelerin baş harflerinin birleşmesinden alır. Piyasada "vinilex" olarak bilinir. Plastik madde ve boyalardan meydana gelen karışım özel olarak hazırlanan pamuklu kumaşlara sürülür. Kumaş önce iyice gerilmelidir. Üzerine dökülen karışım belli bir kalınlıkta presten geçirilerek yayılır. Sıcak tünellerde kurutulup desen verilir. Sonra cilalanıp piyasaya sürülür. Karışım kalın olarak dökülürse plastik yer muşambaları elde edilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.